Geweld

Wat die timmerman dus deed, dat zeggen van “Jij maakt mij kwaad!”.
Het is de klassieke truc om geen verantwoording te hoeven nemen, weg te schuiven, en het slachtoffer de schuld te geven en dus nog machtelozer te maken.
Want wat er gebeurt, het is haar eigen schuld. Op een gegeven moment had een ex uit grijs verleden, zelfs geen excuus meer nodig, mijn bestaan was reden genoeg er op los te slaan.
Zo gaat het ook bij kindermisbruik las ik eens, volwassen vuilakken, die glashard zeggen dat een kindje van 6 er om vraagt, omdat ze met haar heupjes draait.

Vroeger waren er de preken, dat ik meer moest gehoorzamen, meer moest luisteren en beter mijn best moest doen. En dan dacht ik dat ik dat allemaal deed, maar dan was het weeral fout, want vandaag was het goede fout, en morgen het foute goed.
Uiteindelijk ben ik er wel uitgekomen door gewoon totaal in de contramine te gaan, en een vreselijke puber te zijn, maar daardoor kon die ex dus zo makkelijk juist die knoppen indrukken. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik het zelf opzocht, maar ik betwijfel of dat helemal waar is. Het begint niet met slaan. Het begint met charmes.
Alleen dat afgrijselijke rotgevoel dat ik het allemaal verdiend had, en het er zelf naar gemaakt had, dat wil ik dus niet meer over me heen laten komen. Dan sla ik nog liever zelf het eerst.

2 thoughts on “Geweld”

  1. ‘t Is een heel gemene vorm van hersenspoeling: heel geniepig mensen laten geloven dat ze niet beter verdienen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *